Uitzicht op Werk

Bureau Uitzicht op Werk
Sinds april 2008 heeft de ISD-KNH een eigen re-integratievoorziening: Bureau Uitzicht op Werk.

Dit onderdeel heeft als doel, om zoveel mogelijk uitkeringsgerechtigden uit te laten stromen naar regulier betaald werk. Bureau Uitzicht op Werk is opgericht vanuit de visie dat re-integratie naar betaald werk of vrijwilligerswerk de meeste kans van slagen heeft als kennis van de sociale kaart en van de klant aanwezig is.

Bureau Uitzicht op Werk heeft deze kennis en staat dicht bij de klant en kent haar omgeving. Vanaf november 2008 start Bureau Uitzicht op Werk gefaseerd met doorlopende projecten voor verschillende doelgroepen. Het bureau is gehuisvest op de bovenverdieping van ons kantoor aan het Westerpark.

Wat vond een deelnemer ervan?
Deskundige trainers, elk op hun eigen terrein, respectvol, motiverend, flexibel en ondersteunend. Ik vond een sociaal luisterend oor voor de hobbels die ik tijdens het traject tegen kwam. Bovendien werd iedereen in zijn/haar waarde gelaten. Ook werd een goede en duidelijke uitleg gegeven op alle gestelde vragen! Voorstellen die ik heb aangedragen zoals vakantie inpassen, omgaan met afwijzing, wat zijn de financiële consequenties met een eigen inkomen en communicatie werden opgepakt en er werd werkelijk iets mee gedaan!! De opbouw van de cursus werd soms aangepast aan dat wat op dat moment aan de orde kwam en dat vond ik zeer prettig!

Voor mij werkte goed dat het schriftelijk materiaal samen werd doorgelezen. Dat werkt goed voor mij. Ik had echt het gevoel dat ik ‘gehoord’ werd en als mens centraal stond. Hierdoor ontstond een samenwerking waarbij ik tot de beste prestaties kwam!